image
 |  2 18 Липня 2020 | 21:31

Безкоштовної вакцини від коронавірусу не буде

Україна буде намагатися придбати вакцину від коронавірусу однією з перших.

4 європейські країни зробили передзамовлення на вакцину від Covid-19 компанії АstraZeneca, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в інтерв'ю РБК-Україна.

"Був створений альянс з чотирьох країн - Італія, Німеччина, Франція і Нідерланди, які зробили попереднє замовлення на цю вакцину. Ми ретельно відстежуємо все, що стосується клінічних випробувань вакцин. Президент ставив завдання міністру закордонних справ максимально рухатися в тому напрямку, щоб Україна також була однією з перших країн", - сказав Степанов.

Україна також отримала пріоритетне право на отримання цієї вакцини. Міністр уточнив, що мова йде саме про покупку вакцини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіберполіція викрила інтернет-шахраїв, які ошукали дві сотні людей на півтора мільйона

"Ви ж розумієте, що після винаходу буде ціла черга, щоб отримати якусь квоту. Безкоштовно ніхто не роздаватиме вакцину. Але буде важливо отримати одними з перших. Ми з боку Міністерства охорони здоров'я будемо досить активно проводити роботу, щоб отримати вакцину", - пояснив він.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити