image
 |  358 17 Серпня 2024 | 21:03

Бібліотека на Волині розмалювала тубуси на підтримку ЗСУ

Щоб наближати Перемогу, згуртовуються читачі й відвідувачі Устилузької міської публічної бібліотеки, яку очолює Мирослава Адамчук. Вони з перших днів повномасштабної війни різними способами долучаються до волонтерства на підтримку ЗСУ, передають кошти на закриття нагальних потреб, збирають продукти на сухі борщі, а зараз узялися прикрашати патріотичними орнаментами трофеї війни й продавати їх у стінах книгозбірні. А на День громади три великі тубуси виставлять на аукціон, щоб таким чином долучитися до підтримки наших захисників.

Про це пише Слово правди.

“Депутатка міської ради Марта Татарина, яка уже тривалий час співпрацює з волонтером із Нововолинська Олександром Мазурком, котрий особисто відвозить воїнам на передову необхідні речі, харчі, технічні засоби й автомобілі, звернулася до нас з пропозицією перетворювати на арт-об’єкти тубуси та гільзи, які привіз із фронту пан Олександр. Таким чином ми долучилися до спільної справи задля підтримки наших воїнів. Житель громади художник Іван Федчук, який теж розмальовує такі воєнні трофеї, провів для нас майстерклас і розповів про деякі тонкощі, які потрібно знати при нанесенні зображень на такий метал”, – розповідає директорка бібліотеки.

Мирослава Святославівна каже, що її найпершою помічницею є постійна відвідувачка книгозбірні, яка активно долучається до різноманітних заходів, що тут проводять чи організовують, Мар’яна Адамчук. Саме вона узяла на себе непросту роботу – прикрасити малюнками кожен символ війни і перетворити його на витвір мистецтва. Підтримує дівчину її викладачка з Володимирської дитячої художньої школи імені Миколи Рокицького Ярослава Михалик.

“Я зголосилася розмальовувати гільзи і тубуси, щоб таким чином долучитися до підтримки наших воїнів. Завжди до роботи беруся зі спокійною душею, однак, коли поринаю у процес, часом з’являються думки, звідки ці воєнні трофеї, де використовувалися, яку історію мають. Я прикрашаю їх зображенням козаків, ляльок-мотанок, історичних подій чи постатей, барвистими квітами та іншими українськими мотивами і орнаментами. Ідеї малюнків народжуються інколи в уяві, буває, щось черпаю з інтернету чи книжок”, – розповідає Мар’яна.

Творчістю дівчина займається у бібліотеці, де за кілька годин може розмалювати до чотирьох патронів, інколи прикрашає малюнками гільзи вдома. Зізнається, годинами може не виходити з кімнати, якщо процес її дуже захоплює.

Допомагають Мар’яні, наносячи фон на воєнні артефакти, інші відвідувачі клубу «Юні читайлики», що діє при книгозбірні. Спільно виготовили уже близько пів сотні арт-об’єктів, декілька продали. Усі відвідувачі бібліотеки зацікавлено роздивляються такі експонати, а дехто уже купив деякі вироби. Ціни на них не встановлюють – кожен покупець донатить скільки може.

Придбати такі художні витвори, серед яких і великі тубуси й маленькі брелоки, можна завітавши у книгозбірю, й таким чином зробити свій внесок на підтримку Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній соліст популярного гурту вступив до лав ЗСУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити