image
 |  0 20 Листопада 2017 | 13:36

Білорусь оголосила «персоною нон грата» радника посольства України

Радник посольства України в Білорусі Ігор Скворцов оголошений «персоною нон грата».

Про це 20 листопада 2017 року повідомив офіційний представник Комітету державної безпеки Білорусі Дмитро Побяржін, - передає сайт УНН з посиланням на БЕЛТА.

За діяльність, несумісну з дипломатичним статусом, Скворцов оголошений персоною нон грата, - повідомив Д.Побяржін.

Повідомляється, що затриманий у Білорусі українця Павло Шаройко підтвердив, що координацію його розвідувальної діяльності здійснював співробітник головного управління розвідки Міністерства оборони України Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям посади радника посольства України в Білорусі.

25 жовтня в Міністерство закордонних справ Білорусі направлено матеріали, що підтверджують протиправну діяльність спецслужб України проти нашої держави. Через кілька годин про затримання українського розвідника зовнішньополітичним відомством проінформований посол України в Білорусі Ігор Кизим. З урахуванням характеру двосторонніх відносин досягнуто домовленості дані факти не розголошувати, - додав офіційний представник КДБ.

Як повідомляв УНН, Комітет державної безпеки Білорусі звинуватив громадянина України Павла Шаройко в створенні в країні агентурної мережі.

Нагадаємо, в Білорусі заарештували власного кореспондента Українського радіо Павла Шаройко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити