image
 |  0 30 Липня 2020 | 10:09

Білорусь посилює кордон із Україною та Росією

У Білорусі повідомляють, що через затримання під Мінськом 32 бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера влада посилює свої кордони.

Про це повідомив державний секретар Ради безпеки Андрій Равков, якого цитує Белта. 

"Якби здійснювався перекид кудись приватної військової компанії, тим паче через територію Білорусі, напевно, по лінії якихось спеціальних служб були б певні пояснення. Тому що це дуже серйозне питання. Але вийшло так, що ні по лінії ФСБ, ні по лінії ГРУ, ні з якійсь іншій структурі таку інформацію не отримували.

Державний прикордонний комітет посилить оперативне прикриття державних кордонів. І в тому числі кордон з Російською Федерацією в рамках вивчення обстановки, виявлення осіб, які перетинають державний кордон, в тому числі на зеленому кордоні. Ці сили будуть суттєво посилені", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінську підтвердили участь «вагнерівців» у боях на Донбасі: викликають послів України та РФ

Як нагадує "УП", цьому передувало те, що в Білорусі заявили, що затримали під Мінськом 32 бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера, ще одну людину виявили і затримали на півдні країни.

Серед затриманих є ті, хто служив у батальйоні російського письменника Захара Прілєпіна, коли той воював на боці бойовиків на сході України, бойовики могли направлятися на окупований Донбас.

Лукашенко зібрав термінову нараду з членами Ради безпеки.

На ній Лукашенко зажадав звернутися до Москви за поясненнями з приводу затриманних бойовиків-росіян.

У Білорусі запевяють, що 14 із затриманих воювали на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ виявила масштабну контрабанду несертифікованих ліків із Росії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити