image
 |  4 15 Травня 2021 | 19:47

Білорусь вводить плату за перетин кордону з Україною, Литвою і Польщею

Місцевий збір за перетин транспортними засобами державного кордону Білорусі при виїзді з країни, спрямований на «боротьбу з коронавірусною інфекцією», з 1 червня введуть в Гомельській і Гродненській областях.

Така інформація розміщена на сайті Держприкордонкомітету Білорусії, повідомляє «УНН».

На півдні Гомельської області проходить державний кордон з Україною, на сході - з Російською Федерацією. Гродненська область - область на північному заході Білорусі, межує з Литвою і Польщею.

Відповідне рішення закріплене законом «Про зміни Податкового кодексу».

Із 1 січня 2021 року і до 1 січня 2023 року обласні ради депутатів у країні мають право вводити на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць місцевий збір за перетин транспортними засобами державного кордону Білорусі у пунктах пропуску.

Там уточнюється, що ця новація з'явилася для «боротьби з коронавірусною інфекцією».

Платниками збору визнаються водії транспортних засобів максимальною масою до 5 тонн і з не більше ніж восьма місцями для сидіння, крім водія.

Ставки збору встановлюються обласними радами депутатів у межах трьох базових величин (Br87 або понад 30 доларів) за перетин кордону одним транспортним засобом незалежно від кількості пасажирів в цьому транспортному засобі. За відсутності рішення обласної ради депутатів, що встановлює ставку збору, вона вважається рівною нулю.

Протягом 2020 року, потік громадян Білорусі, які перетинають кордон з Україною, знизився в 5 разів у порівнянні з 2019 роком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близькосхідна криза: Ізраїль обстріляли з території Сирії, на Західному березі — 11 загиблих, сотні поранені

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити