image
 |  4 9 Жовтня 2022 | 09:51

Білорусь звинуватила Україну у "підготовці удару"

Міністерство закордонних справ Білорусі вручило дипломатичну ноту послу України в Мінську Ігорю Кизимі. У ній стверджується про те, що Україна нібито планує “завдати удар” по території Білорусі.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

“Ввечері 8 жовтня до МЗС Білорусі було запрошено посла України в Мінську Ігоря Кизима, якому була вручена дипломатична нота. В ноті білоруська сторона стверджує, що Україна нібито планує завдати удару по території Білорусі”, – заявив Ніколенко.

Водночас Ніколенко зазначив, що така інформація є неправдивою. Він додав, що Україна ніколи не зазіхала на чужі території й дотримується основоположних норм і принципів міжнародного права та Статуту ООН.

“Воюємо, але нікого не вбиваємо”: Лукашенко вперше визнав участь Білорусі у війні проти України

“Ми категорично відкидаємо чергові інсинуації білоруського режиму. Не виключаємо, що вручення дипломатичної ноти може бути частиною плану РФ щодо здійснення провокації та подальшого звинувачення України”, — написав Ніколенко.

У МЗС України закликали білоруський народ не піддаватися на провокації.

“Влада в Білорусі має перестати виконувати забаганки кремля та негайно припинити надавати підтримку Росії у здійсненні її агресії проти України”, — резюмував Ніколенко.

Нагадаємо, у Головному управління розвідки України повідомили, що в Білорусі готуються прийняти 20 тисяч мобілізованих з РФ, які мають поповнити дислоковані в Білорусі підрозділи ЗС РФ.

Натомість самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що не планує оголошувати мобілізацію в країні.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що РФ вербує громадян Білорусі для участі у військовій агресії проти України та відряджає їх через свою територію.

Тим часом Лукашенко почав погрожувати Заходу переобладнаними літаками з ядерними ракетами. Білоруський диктатор заявив, що літаки Су, які містяться в країні, вже переобладнали для того, щоб вони могли нести ядерну зброю.

Водночас, за даними британської розвідки, Білорусь почала військові навчання на кордоні з Україною, але її участь у війні залишається малоймовірною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічний обстріл Запоріжжя: повідомляють про 17 загиблих

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити