image
 |  0 17 Жовтня 2019 | 14:32

Білоруська компанія отримала рекордний підряд на будівництво дороги в Україні

Служба автомобільних доріг в Рівненський області за результатами тендеру замовила "Дорожньо-будівельному тресту №2 Гомель" будівництво автодороги за 746 мільйонів гривень.

Про це повідомляє видання "Наші гроші" з посиланням на дані в ProZorro.

Згідно з умовами договору, до кінця 2022 року збудують трасу довжиною 6 км на дві смуги в двох напрямках від автодороги державного значення Н-25 Городище – Рівне – Старокостянтинів км 146+630 до автодороги державного значення Т-18-32 /Н-22/ – Ходоси – Кустин – /Н-25/ км 8+426.

Конкурентами на тендері були компанія "Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Tic. ve Sanayi A.S." (Туреччина) і ВАТ "Євро-азіатська будівельна корпорація "Evrascon" (Азербайджан).

Замовник виставляв очікувану вартість ремонту у 822,47 млн грн. В результаті активних торгів ціну було знижено на 9%, що є великою знижкою для шляхоремонтних тендерів, пише видання.

Підряд включає реконструкцію газопроводу і ліній зв’язку, шляхопровід через залізницю, естакаду через яр, перевлаштування повітряної лінії на перетині зі шляхопроводом тощо.

Читайте також: У кожного прапора своя доля: зібрали унікальні експонати часів АТО і ООС

Гарантійний строк на земляне полотно, основу дорожнього одягу, асфальтобетонне покриття, будівлі та споруди дорожньої та автотранспортної служб становить 12 років, на мости – 8 років, на водопропускні труби і регуляційні споруди – 6 років, на дорожнє огородження – 5 років, на розмітку полімерною стрічкою і пластиком – 3 роки, на дорожні знаки і напрямні стовпчики – 2 роки, на розмітку фарбою – півроку. На заробітну плату піде 24,52 млн грн., тобто 3% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 2% – 12,51 млн грн.

"ДБТ № 2 г.Гомель" з білоруського державного холдингу "Белавтодор" з 2017 року виграло три підряди в Україні на 873,65 млн грн, з яких нинішній - найбільший.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити