image
 |  2 1 Листопада 2018 | 13:00

Більше тисячі хворих за тиждень: в Україні фіксують нові спалахи кору

За останній тиждень в Україні зафіксували 1319 випадків захворювання на кір. З початку року захворіли більше ніж 35 тис. людей.
Найвищі показники захворюваності на кір і пов'язаної з ним смертності - у тих областях, де найнижчий рівень вакцинації, повідомляють у МОЗ.
Згідно зі звітом Всесвітньої організації охорони здоров'я, Україна посідає одне з перших місць в антирейтингу країн Європи за кількістю хворих на кір.
Це заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть мати смертельні наслідки. Діти, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

Кір поширюється при кашлі, тісних особистих контактах. Вірус залишається активним і живе у повітрі або на інфікованих поверхнях протягом 2 год. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно за тиждень з'являється висип. Серед ускладнень, які викликає кір, - ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити