image
 |  0 9 Листопада 2021 | 18:24

Більшість населення Підгайцівської громади негативно ставляться до голови Юрія Семенюка

Якби вибори голови Підгайцівської сільської ради відбулися у цю неділю, за нинішнього керівника Юрія Семенюка готові віддати голоси 17% опитаних мешканців. Натомість 55% зазначили, що він викликає у них недовіру.

Опитування серед населення провела ГО “Національний моніторинг” в період з 30 жовтня по 3 листопада 2021 року, йдеться в офіційному повідомленні організації.

ГО «Національний Моніторинг» в період з 30 жовтня по 03 листопада 2021 року було проведено опитування серед населення Підгайцівської ОТГ Луцького району Волинської області віком від 18 років і старші.

Опитування проводилось з метою визначити зміни в настроях жителів громади через один рік після місцевих виборів в 2020 році. При опитуванні використовувався метод особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком, статтю, місцем проживання і типом населення. Вибіркова сукупність: 387 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,15 %.

Тож маємо такі результати вивчення думки мешканців Підгайцівської громади Луцького району Волинської області через рік після виборів:

 • 39,8% жителів громади вважає, що справи йдуть у правильному напрямку. Протилежної думки дотримується 24,5%. Велике число і тих, хто не зміг визначитися з відповіддю – 26,9. Байдуже для 8,8% опитаних.

 • 35,6% вважають що бюджет громади використовується скоріше неефективно або зовсім неефективно (23,5% та 12,1% відповідно). Протилежної думки дотримуються 28,5% опитаних (21,0% - скоріше ефективно, 7,5% – ефективно). Для 35,9% було важко відповісти на це питання.

• Щодо проблем громади, то найбільшу кількість респондентів хвилюють питання поганої роботи місцевої влади та корупції (25,6%), відсутність дозвілля для молоді (21%), погана робота громадського транспорту та сполучення (20,5%), погана робота медичних закладів та поганий стан доріг (по 17,1% кожен пункт). В числі інших проблем погана робота комунальників, безробіття, нестача садків та поштових відділень, тощо.

• Роботу голови Підгайцівської громади Семенюка Юрія Михайловича позитивно або скоріше позитивно оцінили 25,8% респондентів (16,5% та 9,3% відповідно). Проте, негативна оцінка роботи голови все ж дещо вища – майже 30% (10,7% - скоріше негативно, 19,1% - негативно). Майже 34% оцінили роботу Семенюка Ю.М. нейтрально.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили ім'я чоловіка, який чіплявся до дівчини посеред вулиці у Луцьку (ВІДЕО)

• Позитивно або скоріше позитивно роботу депутатського корпусу оцінюють 21,2%. Негативно – 25,3%. Дали нейтральну оцінку - 36,7%.

• Робота виконавчого комітету 23,1% респондентів оцінена позитивно, натомість 20,7% - негативно. Нейтрально - рекордних 37%.

• Порівняно висока оцінка роботи старост – більша половина опитаних оцінила їх роботу скоріше позитивно або позитивно, тоді як негативно – лише 14,3.

• Якби вибори сільського голови Підгайцівської громади відбувались у найближчу неділю, симпатії жителів громади розділились би наступним чином:

Перше місце займає чинний сільський голова Семенюк Юрій Михайлович з результатом 17,3%. На другому місці з мінімальним відривом від нього в межах одного відсотку колишній голова Липинської ОТГ Гусак Богдан Петрович з результатом 16,3%. Замикає трійку лідерів Заремба Віталій Миколайович з результатом 7,2%.

Цікаві результати показало і визначення негативного ставлення до вищеназваних кандидатів. Нині діючий сільський голова Семенюк Ю.М. має антипершість і тут - 55,8% опитаних сприймають його негативно. Найближче до нього, хоч і зі значним відривом, колишній депутат ВР Горбатюк Анатолій Олексійович – 28,2% негативу. Решта кандидатів мають менше 20% негативу. Найменший показник несприйняття у Заремби В.М. – 11,5%.

Інформація про можливі корупційні діяння та службові зловживання на території Підгайцівської ОТГ відома - 25,7 % опитаних. Невідома – для 57%. Ще 17,3% було важко визначитись з відповіддю. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити