image
 |  2 16 Грудня 2020 | 20:12

Більшість українців усе ще підтримують інтеграцію України в ЄС і НАТО

Більшість українців підтримують продовження інтеграційного курсу держави до Європейського союзу і НАТО.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, яке було презентоване під час дискусії “Дипломатія 2021: пріоритети влади, очікування суспільства”, - передає кореспондент УНН.

“Українці переважно виступають за продовження інтеграційного курсу держави до ЄС і НАТО. 44,35% опитаних хочуть, щоб країна була членом і ЄС, і НАТО, ще 22,28% прагнуть членства лише в ЄС, а 4,07% лише в НАТО. Відтак прибічниками членства в ЄС є 66,63% українців (ми додали тих, хто лише за ЄС, та тих, хто і за ЄС, і за НАТО). 48,42% українців виступають за членство країни в НАТО”, - йдеться в результатах опитування.

Вибірка дослідження становить 2029 респондентів. Опитування проводилося методом CAPI (особисті інтерв’ю вдома у респондента з використанням планшетів, computer-assisted personal interviews). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. Із дослідження вилучена Автономна Республіка Крим, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною. Максимальна теоретична похибка не перевищує 2,2%. Опитування проводилося 6-19 листопада 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 70% українців вважають, що країна рухається хибним шляхом, — опитування

Нагадаємо, майже 60% українців вважають, що Росія не припинить агресію проти України, навіть якщо наша країна відмовиться від свого прозахідного курсу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити