image
 |  4 2 Листопада 2023 | 15:14

Більшість українців вважають, що можна критикувати владу під час війни

У жовтні 2023 року 70% українців вважають, що необхідно і зараз критикувати помилкові та неправильні дії влади, оскільки тільки так можна вирішити проблеми і покращити ситуацію в країні.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляє Цензор.НЕТ.

"70% українців вважають важливим критикувати можливі хибні рішення влада, а наполягають на уникненні будь-яких суперечок - 25%", - йдеться у повідомленні КМІС.

Такої думки дотримуються українці з усіх регіонів країни.

Востаннє соціологи інституту задавали українцям таке питання в травні 2022 року. Тоді ситуація була протилежною: 68% українців вважали, що всі суперечки мають бути відкладені. На допустимості критики наполягали лише 26%.

"Запит на єднання зберігає свою потужність, українці - проти чвар і конфліктів. Певна критика населенням не призводить до бажання негайних змін шляхом виборів (за останніми даними КМІС - 81% проти проведення виборів). Пріоритетом лишається Перемога", - прокоментував результати опитування виконавчий директор КМІС Антон Грушецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повалій, "кролики", Лорак і росіяни. Хто ще досі має звання народного артиста України

Опитування було проведене з 30 вересня по 13 жовтня методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера. Було опитано 2007 респондентів з усіх регіонів України крім Криму. Похибка не має перевищувати 2,4%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити