image
 |  5 2 Червня 2023 | 20:41

Біля Луцька рятувальники обстежували водойми

У рамках підготовки до пляжного сезону рятувальники на Волині обстежують водойми. Всього в області офіційно визначили 17 місць для купання.

Їх огляд триває, – розповів під час брифінгу керівник ДСНС Волині Володимир Грушовінчук, - інформує Суспільне.

Наразі уже обстежили 12-ть із 17-ти водойм. Одна із них – у селі Озеро Луцького району.

Орієнтовно година роботи водолазів коштує заявнику від двох до двох з половиною тисяч гривень, – розповів начальник групи водолазно-рятувальних робіт Іван Шевчук.

Перед зануренням колег завжди оглядає фельдшерка водолазно-рятувального загону Руслана Киричук.

Обстежувати дно водолази починають з допомогою металошукача.

"Він знаходить бляшанки, металеві піротехнічні снаряди, металеві штирі, цвяхи. Після зимової рибалки зазвичай розкидають від черв'яків шкарабаньки", – говорить Іван Шевчук.

Поки одні рятувальники працюють на мілині, інші – одягають спорядження і занурюються на глибину. З берега їх завжди страхують колеги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учні Луцької школи потрапили у сюжет російських ЗМІ (ФОТО, ВІДЕО)

Як розповів водолаз Павло Поліщук, рятувальники спілкуються між собою спеціальними сигналами, які подають через мотузку.

"Два рази дьоргнув, підряд, він мені дублює і йде вліво – це значить. Раз дьоргнути потрясти – це вправо. Він має продублювати кожен мій сигнал", – роз'яснив водолаз.

Після 30-хвилнних пошуків з двометрової глибини рятувальники дістали уламки цегли, ПЕТ пляшку тапідошву від взуття.

Замовнику обстеження видадуть документ, що місце придатне для купання, – розповідає керівник групи водолазно-рятувальних робіт Іван Шевчук. Каже: сміття забирають для подальшої утилізації. А на озері згодом встановлять буйки, які позначатимуть безпечну територію, тому що усе дно не обстежують.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити