image
 |  817 17 Вересня 2024 | 23:31

Біля Луцька в річці масово гине риба (ФОТО)

14 вересня 2024 року Державна екологічна інспекція у Волинській області отримала усне повідомлення про можливе забруднення річки Чорногузка в районі сіл Голишів та Коршовець Боратинської сільської ради. За словами заявників, вода в річці забруднена, мутна та має неприємний запах.

Про це інформує Державна екологічна інспекція у Волинській області, - пише ВолиньUA.

Фахівці інспекції оперативно реагуючи на звернення в цей же день провели обстеження річки, під час якого візуально було підтверджено її неприродній стан, наявність неприємного запаху та ознаки передзаморного стану водних біоресурсів.

З метою визначення якості води у водному об’єкті спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю було відібрано проби для встановлення вмісту шкідливих речовин.

15 вересня 2024 року працівниками Інспекції проведено повторне обстеження річки в районі села Голишів, під час якого виявлено снулу (загиблу) рибу, і на відрізку річки довжиною 500 метрів проведено облік загиблої риби.

Для запобігання подальшому поширенню негативних наслідків, Державна екологічна інспекція у Волинській області направила офіційний лист до Боратинської сільської ради з метою організації заходів з утилізації загиблої риби відповідно до чинного законодавства.

По даному факту Інспекція звернулась із заявою до правоохоронних органів з метою відкриття кримінального провадження.

Проводиться розрахунок збитків заподіяних внаслідок загибелі водних ресурсів.

Державна екологічна інспекція продовжує моніторинг ситуації для вжиття всіх необхідних заходів з метою охорони довкілля та збереження водних ресурсів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити