image
 |  2 24 Листопада 2020 | 14:01

Біля Луцької дитячої залізниці хотіли збудувати тунель (ФОТО)

Історія маленького клаптика землі. На вулиці Шопена є поворот в напрямку дитячої залізниці (на фото). У 1930 році шматок землі між мостом і цим поворотом купив лучанин Абрам Ґуз і захотів збудувати там чималий прибутковий будинок.

Про це пише на сторінці у facebook Олександр Котис.

Позаяк земля там різко спускається донизу, він почав підсипати ділянку, щоб якось вирівняти під будівництво. Топографічно ділянка непроста, але престижна і перспективна, бо розташовується упритул до урядничого містечка. Ґуз уже навіть замовив проект в архітектора Францішка Кокеша, як тут магістрат зупинив роботи.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнили першого заступника голови Луцької міської ради

Виявилося, що ділянка занадто близько до річки Сапалаївки і взагалі міська влада планує побудувати на місці нинішньої залізниці пішохідну алею з тунелем у пагорбі біля мосту. Тунель - прямо під проектованим будинком. Власник ділянки скаржився, але зрештою так нічого і не добився. Тунелю магістрат, правда, також не збудував, а зараз на цьому місці ростуть дерева, а схил від вулиці до залізниці дуже крутий.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити