image
 |  2 6 Травня 2022 | 13:02

Біля Зміїного горить російський фрегат

В районі острова Зміїний горить російський фрегат.

Ракетами "Нептун" підбито фрегат "Адмирал Макаров", стверджує народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram. Інших підтверджень наразі немає.

"Вибух з подальшим горінням стався на борту російського фрегата проєкту 11356-Р типу "Буревісник", який знаходиться поблизу острова Зміїний. Що стало причиною нештатної ситуації в окупантів, а також який із трьох фрегатів даного типу, наявних у складі Чорноморського флоту РФ, отримав пошкодження - поки що не ясно", - пише видання "Думська".

Над цим районом акваторії Чорного моря зараз кружляє ворожа авіація, на допомогу кораблю з тимчасово окупованого Криму вийшли рятувальні судна.

Інформація про вибух на кораблі з'явилася в соцмережах ще вчора ввечері. Сьогодні надійшло підтвердження, що такий інцидент дійсно стався. Обставини чергової невдачі російського флоту з'ясовуються.

"Адмірал Макаров" ввели в експлуатацію в 2017 році. Він був оснащений сучасними засобами ППО і озброєний крилатими ракетами "Калібр". За попередньою інформацією, фрегат не зміг ухилитися від української протикорабельної ракети "Нептун". Корабель сильно пошкоджений, але залишається на плаву.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити