image
 |  7 26 Січня 2020 | 09:12

Бійці 14 ОМБр передали у бібліотеки Луцька книгу «Карателі» (ВІДЕО)

Як захищали цілісність держави на передовій нині згадували бійці 14-тої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

Про це повідомляє «suspilne.media».

Вони разом із авторами книг про війну завітали на відкриття фотовиставки присвяченої 5-ій річниці створення 14-ої ОМБр. Зустріч відбулася в обласній бібліотеці для юнацтва.

Михайло Прокопів із позивним «Граніт» - один із героїв книги «Карателі» Влада Якушева. Вони разом воювали в АТО. Тодішні події на передовій, історії побратимів, перемоги і втрати в боях описані в «Карателях». Михайло Прокопів каже: книгу читав, перебуваючи на сході, між боями.

Командир І механізованого батальйону 14 ОМБр ім. князя Романа Великого Михайло Прокопів:

«Мені було цікаво прочитати про те, чого я не знав. Влад – майстер писаного слова, він в цій книзі відкрив такі історії про які не знали навіть командири. У мене на фронті часу практично не було. Тому що комбат пізніше за всіх лягає спати і раніше за всіх встає. Але я знаходив час і не міг відірватися. Навіть за рахунок свого відпочинку я старався прочитати її. Є один епізод, коли наші бійці пішли знімати сєпарський прапор і ставити свій. Досить вражаючий, ефектний епізод, там коли читаєш, переживаєш заново це все через себе пропускаєш».

14-та ОМБр багата на книги, каже Влад Якушев. Про неї написали одну публіцистичну, дві художні і документальну. В книзі «Карателі» описаний період з 2015-го по 16-ий роки, коли 14-та бригада зайшла на фронт. Автор каже: акцент робив на людей, які творили українську історію.

Автор книги «Карателі» Влад Якушев:

«Всі події справжні, кожна людина яка загинула на сторінках цієї книги , вони загинули насправді. Це - Сан Санич, він зараз є в залі. Весь цей час він воює».

Організатор заходу, голова ГО «Захисник» Костянтин Байчук:

«Щоб не дай Бог політики все перевернули і не забули , як хлопці з різних професій на чистому патріотизмі і ентузіазмі йшли в зону АТО і захищали країну. Це важливо донести . Ця книжка повинна бути в бібліотеках Волині».

Книгу «Карателі» сьогодні передали обласній юнацькій бібліотеці. Ще 9 примірників роздадуть іншим читальням обласного центру. Також на зустрічі приуроченій 5-ій річниці створення 14 ОБМр імені князя Романа Великого презентували фотовиставку.

Організатор заходу, голова ГО «Захисник» Костянтин Байчук:

«Вирішили організувати таку виставку, як нагоду зібрати наших хлопців і нагадати про себе і згадати як це було коли 5 років тому на Рівненському полігоні відбулась реінкарнація 51-ої бригади. Це те, що вдалося зібрати за 5 років. Хтось фотографував професійно, різні люди присилали».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку тисячі людей на колінах попрощалися з воїном, який загинув від кулі російського снайпера (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити