image
 |  2 18 Травня 2021 | 09:04

Близькосхідна криза: від авіаударів загинули 212 палестинців, з них третина — діти

Щонайменше 212 палестинців – зокрема 61 дитина і 36 жінок – були вбиті за тиждень внаслідок авіаударів з боку Ізраїлю.

Про це повідомляє AP з посиланням на дані Міністерства охорони здоров'я Газа.

Крім того, понад 1400 осіб отримали поранення.

Десять людей в Ізраїлі, в тому числі п'ятирічний хлопчик і солдатів, були вбиті в результаті ракетного обстрілу з цивільних районів в Секторі Газа цивільних районів в Ізраїлі.

Між євреями і арабами всередині Ізраїлю також спалахнули сутички, в результаті чого десятки людей отримали поранення.

Як нагпдує "УП", 10 травня Сектор Газа обстріляв територію Ізраїлю й отримав вогонь у відповідь. Атака відбулася незадовго після палестинських протестів у Східному Єрусалимі проти запланованих виселень палестинців з району Шейх-Джаррах на користь єврейських поселенців. Відтоді між Ізраїлем та Сектором Газа тривають активні бойові дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хронологія зради: журналісти проаналізували ймовірні телефонні розмови Медведчука з 2014 року (ВІДЕО)

Незадовго перед тим з'явилося повідомлення про 6 ракет, які полетіли з Лівану в напрямку північного Ізраїлю. Про це заявили ізраїльські військові. За їхніми словами, всі ракети не перетнули ізраїльського кордону і впали всередині Лівану. Як повідомляє Reuters, ліванський артилерійський обстріл викликав спрацьовування сирен ізраїльської авіації біля кібуцу (сільськогосподарська комуна в Ізраїлі – УП) Місгав-Ам, розташованого на кордоні Ізраїлю з Ліваном.

У відповідь артилерійські сили Ізраїлю обстріляли джерела запусків в Лівані. За даними джерел Reuters, ізраїльські снаряди впали на ліванській території.

Повідомлень про жертви або пошкодженнях не надходило. Зазначається, що цей обстріл не свідчив про відкриття нового фронту в боротьбі Ізраїлю з бойовиками в Секторі Газа.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити