image
 |  0 29 Серпня 2019 | 12:27

Богдан допоміг Росії відсудити в України більше трьох мільярдів гривень (ВІДЕО)

Глава офісу президента України Андрій Богдан допоміг Російській Федерації виграти позов проти України у справі ЄЕСУ, яка розглядалася в 2011 році.

Про це у своєму сюжеті розповідають журналісти проекту BIHUS.info, - передає “Думка“.

Так, на даному процесі Андрій Богдан представляв українську сторону в якості адвоката і допоміг Росії виграти дану справу, оскільки це було вигідно тодішньому президенту Віктору Януковичу.

Позов, який подала Росія, з юридичної точки зору був слабким і шансів на перемогу в українському суді було небагато. Однак Андрій Богдан, який повинен був захищати інтереси України, допоміг виграти цей процес Росії.

Позов базувався на тому, що у свій час прем’єр-міністр Павло Лазаренко надав особисті гарантії Росії, що якщо ЄЕСУ не виконає свої зобов’язання, тоді Україна компенсує всі збитки російській стороні.

Читайте також: Мережа висміює Богдана, який заснув на дівчині

Щоб виграти суд, Росія повинна була довести, що Україна дійсно давав такі гарантії. Коли суд запросив в української сторони установчі документи, Андрій Богдан надав їх суду. Разом з документами Богдан надав суду листи Лазаренка, в яких прем’єр давав особисті гарантії своєму російському колезі Віктору Черномирдіну. Журналісти зазначають, що це була особиста ініціатива Богдана, оскільки суд не просив надати ці листи.

Таким чином Андрій Богдан, який мав захищати інтереси України, зробив ідеальний подарунок Російській Федерації, щоб вона могла виграти суд. Російські представники одразу зажадали, щоб ці листи були включені в якості доказів того, що Україна давала гарантії. В кінцевому підсумку суд прийняв рішення на користь російської сторони грунтуючись саме на цих листах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити