image
 |  4 14 Липня 2018 | 11:41

Бойовики застосували гранатомети, кулемети і міномети, 2 поранених

Минулої доби бойовики 24 рази порушили режим припинення вогню, у тому числі 2 рази - з важкого озброєння, 2 українських військових отримали поранення.
Про це йдеться у зведенні прес-центру Об'єднаних сил станом на 7:00 14 липня.
"13 липня обстановка в районі ООС залишалася контрольованою. Російські окупаційні війська по всій лінії зіткнення порушували режим припинення вогню, застосовувавши гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а на окремих ділянках - заборонене Мінськими домовленостями озброєння", - повідомили у штабі.

"На Луганському, Попаснянському, Світлодарському та Горлівському напрямках зафіксовано поодинокі обстріли підрозділів Об’єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Кряківка, Троїцьке, Новолуганське та Південне.
При цьому, противник застосував по захисниках Новолуганського 82-мм міномет і випустив у наш бік 8 мін", - підкреслили у прес-центрі.
"На Донецькому напрямку окупанти продовжили вживати активні провокативні заходи, щоб викликати вогонь у відповідь.
Застосовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, ворог обстріляв позиції українських захисників у районах населених пунктів Мар’їнка, Опитне, Кам’янка та Піски", - йдеться у звіті.
"На Маріупольському напрямку минулої доби знову зафіксовано найбільшу кількість обстрілів. 12 разів російські найманці порушили всеохоплююче "хлібне перемир’я".
Прицільний, провокативний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти відкривали по позиціях біля населених пунктів Талаківка, Водяне, Гнутове, Широкине та Пищевик", - наголосили в ООС.
Також повідомляється, що бойовики збільшили калібр забороненого Мінськими домовленостями озброєння, з якого обстріляли позиції Об’єднаних сил у районі Водяного.
"Цього разу у бік наших захисників прилетіло 5 мін калібром 120 мм. На жаль, унаслідок ворожого вогню на цьому напрямку було поранено двох наших захисників", - заявили у штабі.
За уточненими даними розвідки, поранено 4 окупантів.
Упродовж поточної доби бойовики 4 рази порушили режим припинення вогню на Луганському, Донецькому та Маріупольському напрямках.
З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вони обстріляли українські позиції біля Кримського, Мар’їнки, Талаківки та Гнутового.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити