image
 |  2 20 Травня 2023 | 18:37

Борг лучан за тепло перевищив 200 млн грн

Заборгованість населення за тепло та гарячу воду у Луцьку перевищило 200 млн гривень.

Про це інформують у ДКП "Луцьктепло", - пише ВолиньUA.

Наразі підприємство активно веде претензійно-позовну роботу, попереджаючи про потенційні наслідки накопичення заборгованості за комунальні послуги, рекомендуючи укладати договори реструктуризації чи передаючи справи найбільших боржників до суду. Нині на виконання передано справ (судових рішень та наказів) на понад 70 млн грн, а від початку травня до них додалося 90 рішень на суму 2,1 млн грн. Зняття деяких обмежень у роботі виконавчих служб в частині примусового списання боргів дає підстави сподіватися, що надходжень від злісних боржників побільшає.

Станом на 19 травня рівень розрахунків становить лише 62%, а борг споживачів категорії населення – включаючи поточні нарахування, – складає понад 202 млн грн. З огляду на значно менші (у порівнянні зі зимовими місяцями) розміри нарахувань, у "Луцьктеплі" сподіваються, що споживачі не лише у повному обсязі сплатять за спожиті послуги, а й почнуть гасити накопичені борги і не поставлять під загрозу ані отримання послуги з постачання гарячої води влітку, ані опалення взимку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські патрульні виявили несправжні посвідчення у водіїв (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити