image
 |  2 18 Травня 2021 | 23:07

Борг «Луцьктепла» перед «Нафтогазом» сягнув 366 мільйонів гривень

Загальний борг ДКП "Луцьктепло" перед НАК "Нафтогаз України" становить 366 млн гривень.

Про це йде мова у проєкті рішення Луцької міськради "Щодо невідкладних заходів для забезпечення стабільної роботи підприємств ТКЕ в умовах ринку природного газу".

У документі констатується, що на сьогодні проблема розрахунків Державного комунального підприємства «Луцьктепло» за спожитий природний газ задля забезпечення потреб громади зайшла в глухий кут. Більше того, дане підприємство опинилися в умовах, коли мова йде вже не про розвиток, а про виживання.

При цьому тривала криза неплатежів населення за опалення та спожиту гарячу воду, а також занижені тарифи на теплову енергію встановлені для теплопостачальних підприємств протягом останніх п’яти років призвели до неможливості своєчасно розраховуватися підприємству з постачальником природного газу. Це призвело до численних судових спорів за позовами постачальника природного газу – АТ НАК «Нафтогаз України» до підприємства про стягнення заборгованості та додаткового нарахування неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, процентів річних. Так, на сьогодні загальна заборгованість підприємства перед газопостачальною організацією становить 366,2 млн. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучани скаржаться на їдкий дим котельні: проблему обговорять на сесії (ФОТО)

Окрім того, АТ «НАК «Нафтогаз України» пропонує укласти з 20 травня 2021 року контракт на купівлю природного газу між підприємством та Товариством з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдінг», що входить до складу Групи «Нафтогаз» на умовах попередньої оплати або ж надання банківської гарантії, що ще більше ускладнить ситуацію.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити