image
 |  0 22 Жовтня 2022 | 20:14

Борис Джонсон вступив у боротьбу за крісло прем'єра Великої Британії

Борис Джонсон отримав підтримку більш ніж 100 депутатів, що дозволяє йому знову претендувати на посаду прем’єр-міністра Великої Британії.

Про це повідомляє Sky News з посиланням на джерела.

Його конкурент, Ріші Сунак, який раніше боровся з Трасс, також подолав цей поріг.

“Бориса Джонсона підтримують понад 100 депутатів парламенту, а отже, він може бути включений до виборчого бюлетеня” – йдеться у повідомленні.

За словами політичного оглядача телеканалу Ліз Бейтс, публічно про підтримку Джонсона заявили 50 депутатів.

Як повідомляє Reuters, Джонсон у суботу, 22 жовтня, вже повернувся до Лондона з відпустки. Колишній прем’єр перебував у відпустці на Карибах разом із сім’єю.

Додамо, що Ріші Сунак є кандидатом на посаду лідера Консервативної партії Великої Британії, до якого британці ставляться скоріше позитивно, аніж навпаки.

Опитування агенції YouGov показує, що 43% респондентів заявили, що Сунак добре впорається з роботою прем’єр-міністра Британії, тоді як 40% вважають, що він буде поганим главою уряду. На другому місці в загальному рейтингу – Борис Джонсон. 56% вважають, що він погано впорається на посаді глави уряду Британії, натомість 34% дотримуються протилежної думки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джорджа Мелоні стала прем’єр-міністром Італії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити