image
 |  245 30 Липня 2024 | 20:48

Ботанічний заказник "Воротнів" під Луцьком може потрапити у лапи сумнівних ділків

Землі ботанічного заказника "Воротнів" під Луцьком, де розташована Волинська Швейцарія, можуть потрапити у лапи сумнівних ділків внаслідок реалізації схеми з передачі мисливських угідь загальною площею понад 10 тисяч гектарів створеному у грудні 2023 року товариству "Відродження".

Про це йде мова у статті інтернет-видання "Сила правди".

Як пишуть журналісти, Ківерцівське лісове господарство заявило про потребу відмовитись від частини мисливських угідь у Звірівському, Мощанському, Партизанському та Воротнівському лісництвах і на території селекційно-насіннєвого центру під Луцьком загальною площею понад 10 тисяч гектарів.

«У зв’язку з тим, що ведення мисливського господарства потребує значних витрат, які тільки за 9 місяців 2023 року склали по філії 2,362 мільйона гривень, що вже вплинуло і в подальшому буде впливати на рентабельність діяльності, філія «Ківерцівське лісове господарство» вважає за доцільне ініціювати питання про добровільну відмову від частини мисливських угідь на землях державного лісового фонду загальною площею 10469 га», – йдеться у листі директора філії Анатолія Ярмолюка на адресу Поліського лісового офісу.

Протягом грудня 2023-го – січня 2024-го цю відмову погодили в Державному агентстві лісових ресурсів, Державному підприємстві «Ліси України», Північно-західному міжрегіональному управлінні лісового і мисливського господарства та Поліському лісовому офісі.

Одночасно своє бажання підібрати «непотрібне» виявляє щойно створене у грудні 2023 року мисливське товариство «Відродження» з Луцька. Менш, ніж через два тижні після реєстрації фірма звертається до ДП «Ліси України» з проханням надати у користування на 25 років відмовні угіддя і знову ж таки з неабиякою швидкістю отримує «так» від усіх згаданих відомств і від Волинської обласної державної адміністрації. Залишилось лише, щоб відповідне рішення проголосували у Волинській облраді.

Якщо цифри з документів накласти на мапу то стає очевидним, що підприємству-новачку вирішили довірити не лише шмат заказника «Зубр» в нинішніх межах разом з проданим готельним комплексом «Звірів», увесь ботанічний заказник «Воротнів» разом з Лісівничим молодіжним центром, а й 32 гектари лісу біля сіл Гаразджа та Лище, які ще у 2021 році пригородили до місцевої елітної конюшні і назвали вольєром громадської організації «Горинь».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велике переселення зубрів: наслідки зухвалої схеми із Звірівським мисливським господарством

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити