image
 |  0 20 Листопада 2017 | 08:39

Бойовики намагаються вивезли з ладу камери спостереження ОБСЄ біля Донецька

Спостерігачі спостережної групи української сторони СЦКК констатують, що зі сторони бойовиків продовжуються цілеспрямовані дії НЗФ ОРДО щодо небажання надати Місії ОБСЄ можливість отримувати об’єктивну та неупереджену інформацію щодо стану безпекової ситуації в районі Донецької фільтрувальної станції.

Про це повідомляє прес-центр АТО на сторінці у ФБ.

Так, згідно за оцінкою СММ ОБСЄ 15 листопада поточного року, о 02:18, відеокамера, встановлена на ДФС, зафіксувала постріл зі станкового протитанкового гранатомета зі сторони позицій НЗФ ОРДО та подальший вибух, спричинений розривом снаряда у безпосередній близькості від камери. Камера продовжила функціонувати, однак для оцінки можливих пошкоджень із міркувань безпеки спостерігачам не вдалося дістатися до місця, де вона встановлена.

16 листопада, о 19:36, за допомогою камери було зареєстровано приліт гранати ручного чи станкового протитанкового гранатомета і подальший вибух неподалік камери.

Отже, цілком зрозуміло, чому бойовики не хочуть, щоб на ДФС працювала відеокамера СММ ОБСЄ. Перегляд відео після будь-якого обстрілу станції відразу доведе, що вогонь вівся саме з позицій НЗФ ОРДО, а також одразу помітні імітації обстрілів. Із цієї причини керівництво ОРДО буде вимушено припинити будь-які провокації навколо одного з найважливіших та найбільш уразливіших критичних об’єктів цивільної інфраструктури Донбасу, який забезпечує водою 400 тисяч мешканців регіону по обидві сторони лінії зіткнення.

Українська сторона СЦКК заявляє, що зазначені факти є свідченням стійкого небажання НЗФ ОДРО сприяти виконанню Мандату СММ ОБСЄ та надати можливість отримувати об’єктивну інформацію. Додатковим свідченням цього є те, що представники НЗФ не сприяють СММ ОБСЄ у моніторингу ситуації в цілому на території ОРЛО та ОРДО, приховують дійсну інформацію та створюють видимість нібито «загрози» цим об’єктам інфраструктури з боку підрозділів Збройних Сил України.

Нагадаємо, що раніше українська сторона СЦКК зафіксувала, як окупанти обстріляли Водяне з артилерійських гармат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити