image
 |  4 31 Серпня 2019 | 21:01

Бойовики обстріляли українські позиції, одного бійця поранено

Бойовики під час режиму тиші під приводом евакуації тіл загиблих обстріляли українські позиції, поранено одного бійця.

Про це повідомляє у Facebook прес-центр операції Об’єднаних сил.

31 серпня, 13.30, в районі населеного пункту Зайцеве бойовики незаконних збройних формувань запросили в української сторони режим “тиша” до 16.00. У своєму зверненні вони закликали Об’єднані сили дати можливість забрати тіла своїх загиблих – членів диверсійно-розвідувальної групи, яких було нещодавно ліквідовано бійцями полку “Азов” в районі Світлодарської дуги.

Українська сторона, дотримуючись основ міжнародного гуманітарного права, низки міжнародно-правових угод про захист жертв війни, а також морально-етичних норм, підтвердила запит на режим “тиша” на вищевказаний період часу. Однак, ворог мав іншу мету – скористатися затишшям, приспати пильність і нанести ураження по наших підрозділах. З цією метою він, порушуючи режим “тиша”, зухвало розпочав обстріл із застосуванням гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Читайте також: В окупованому Криму росіяни у парку на очах у всіх ґвалтували дівчину

Також зазначається, що українські військовослужбовці вже давно звикли не вірити російським найманцям, тож були готові до такого розвитку подій.

Під час потужного ворожого обстрілу все ж не обійшлося без санітарних втрат – одного нашого військовослужбовця було поранено.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити