image
 |  0 6 Листопада 2019 | 10:16

Бойовики вербують осіб без громадянства з інших країн, – розвідка

Командування бойовиків на Донбасі вербує громадян колишніх радянських республік та осіб без громадянства з інших країн. Про це під час брифінгу повідомив представник пресцентру Міністерства оборони України Полковник Максим Праута з посиланням на дані Головного управління розвідки Міноборони, - передає УНН.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування ЗС РФ активізувало заходи з вербування на військову службу у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ громадян колишніх радянських республік та осіб без громадянства з інших країн", - сказав Праута.

Як наслідок, протягом жовтня цього року на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях збільшилась кількість таких осіб, які прибули через неконтрольовані Україною ділянки кордону з намірами скористатися спрощеною процедурою для отримання громадянства РФ.

"Чимало з тих, хто розраховує натуралізуватися, отримавши російські паспорти під час проходження військової служби у складі російсько-окупаційних військ, мають кримінальне минуле", - підсумував речник Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Живе у РФ, підтримує комуністів: режисер серіалу «Слуга народу» хоче очолити Держкіно

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити