image
 |  5 13 Листопада 2020 | 23:31

«Братство лисих»: бізнесмен оголосив свій ресторан храмом, щоб не зачинятися на вихідні

У Тернополі бізнесмен Тарас Ковальчук створив релігійну організацію “Братство лисих”, щоб не зачиняти свій хостел “Лисий” на карантин вихідного дня, а використовувати його як храм.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, - передає УНН.

“Почали шукати юридичний механізм, як ми зможемо продовжити працювати, у нових умовах. Почали дивитись на досвід інших країн. Запало в око Польща (сама релігійна країна Європи) та фітнес центр, який став церквою. Почали вивчати, виявилось церкви не треба, треба просто релігійну організацію. Тому сьогодні 12 листопада, 2020 десять однодумців на загальних зборах проголосували про створення релігійної організації "Братство Лисих" та затвердження статуту. Тому на ці вихідні хостел буде працювати у форматі монастиря, Леліві - трапезна, Лисий - храм”, - написав Тарас Ковальчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатом міської ради від «Слуги народу» став кандидат, який набрав нуль голосів

Він зазначив, що оскільки стаття 35 Конституції України гарантує кожному право на свободу світогляду і віросповідання, а також безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, то вони пропонують паломницькі тури у Тернопіль, навіть на вихідні.

“Лисий це не зовнішній вигляд - це стан душі! Ну і ми не уточняємо, хто де Лисий!”, - додав Ковальчук.

Він зазначив, що не проти повного локдауну на 14 днів, якщо заборона пошириться на всі магазини і аптеки, і буде на національному рівні.

“Видача лише через вікно. Ну і від дому не далі чим на 500 метрів. Тоді може буде результат, а не ці пів дії. На жаль не почули”, - сказав Тарас Ковальчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко – Зеленському: Чия би корова мукала, а Зеленського мовчала (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити