image
 |  0 15 Серпня 2019 | 14:46

Бренди більше не в тренді: покупці активно шукають нові марки

Покупці в усьому світі активно шукають нові бренди, і тільки 8% вважають себе відданими прихильниками своїх улюблених торгових марок.

Про це свідчать результати глобального дослідження, проведеного компанією Nielsen, - пише Економічна правда. 

Так, 42%-ум респондентам у світі подобається пробувати нові продукти і практично половина з них (49%) обирають перевірені продукти і бренди, але іноді готові пробувати й нове.

Інтерес до нових брендів викликаний, зокрема, зростанням рівня доходів споживачів на ринках, що розвиваються. Саме це знизило суб'єктивний бар'єр до придбання новинки, зазначається у дослідженні.

"Ризики для брендів ніколи не були такі великі, як сьогодні, коли переважна більшість споживачів відкрита до новинок", - заявив Джо Елліс, перший віце-президент із дослідження споживачів Nielsen.

Він пояснює це так званим Amazon-ефектом, який розширює вибір і підвищує обізнаність у цінах, і навіть більше.

"У Китаї в додатку WeChat існують цілі групи з "полювання" за знижками, або навіть посередництво у вигідних покупках. У Великобританії доставка "до дверей" свіжих продуктів "noname" здійснюється за цінами, що не поступаються цінам супермаркетів. Це стосується також традиційного роздробу, що намагається знайти способи збереження рентабельності в світі, де доставка в будинок підриває маржу", - пояснив він.

У розрізі країн, найбільш схильні до частого перемикання між брендами жителі Південно-Східної Азії - 47% готові міняти бренди або пробувати новинки; за ними йдуть жителі Африки, країн Перської затоки (45%) і Латинської Америки (42%).

Менш схильні до зміни брендів - жителі Північної Америки і Європи (36% і 33% відповідно).

Українські покупці переважно схожі на своїх західноєвропейського сусідів.

"Доля покупців, які активно пробують новинки, - 27%. Проте, зараз, як ніколи, українські покупці насолоджуються багатим асортиментом товарів: кожен 2-й опитаний нами українець підтвердив, що йому доступний більш широкий вибір брендів у порівнянні з п'ятьма роками тому. І це те, що швидше ріднить нас із іншими Східноєвропейський країнами", - вважають у Nielsen.

Водночас український покупець залишається чутливим до ціни, зазначається у звіті.

"Тому не дивно, що Україна знаходиться в ТОП-10 країн, для яких гарне співвідношення ціни і якості є вирішальним при перемиканні між брендами або при виборі нових продуктів", - йдеться у результатах дослідження.

Глобальне дослідження Nielsen охоплює понад 30 тис. користувачів Інтернету в 64-х країнах. Опитування являє собою інтернет-анкету, час заповнення якої близько 30 хвилин. Опитування має квоти на основі віку та статі для кожної країни. Дані квоти перевіряються DataScience на рівні країни.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити