image
 |  2 24 Квітня 2019 | 11:02

Брище погрожує Луцьку розірвати договір про співпрацю

Мешканці села Брище погрожують судовим позовом Луцькій міськраді і заявляють про наміри розірвати договір про співпрацю через забруднення фільтратом від сміттєзвалища.

Про це йшлося під час сесії Луцької міськради.

На сесію Луцької міськради завітали депутати Княгининської ОТГ. Вони поскаржилися на отруйний фільтрат від сміттєзвалища, який потрапляє у грунт та грунтові води.

«Хочеться оперативності реагування від міста. Ми провели дослідження. У нас в громаді захворюваність зросла у 2 раза. П'ять мешканців Брища з 200 захворіли на онкозахворювання. Ми запрошуємо депутатів міської ради відвідати полігон і побачити ситуацію. За кілька років ситуація не вирішена. Утворилися цілі водойми з отруйним фільтратром. Ми не можемо мовчати і чекати. Якщо місто не буде діяти, будемо подавати судовий позов і припиняти будь-яку співпрацю з Луцьком», - заявила депутат Княгининської ОТГ Анна Войтюк.

Читайте також: У Луцьку побили громадського активіста - він у важкому стані

Також мешканці села поскаржилися, що міська влада Луцька довгий час нехтувала проблемою.

«Проблеми полігону у селі Брище виникли не вчора. Є проблема фільтрату і її треба локалізовувати. Нейтралізація повинна бути. Луцька міська рада не ставить за мету створити проблеми для мешканців Брища. Навпаки, ми хочемо допомогти», - відповів виконувач обов’язків міського голови Григорій Пустовіт.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити