image
 |  2 29 Листопада 2020 | 11:59

Британські винищувачі перехопили військові літаки РФ поблизу Шотландії

Британські винищувачі Typhoon у суботу вилітали на перехоплення російських далеких патрульних протичовнових літаків Ту-142.

Про це йдеться в повідомленні Командування Королівських ВПС.

Винищувачі Typhoon сил швидкого реагування були спрямовані на перехоплення російських військових літаків, які виконували політ над Північним морем поблизу Великої Британії. 

Тривалість їх місії забезпечував літак-заправник Voyager, що вилетів з авіабази Брайз-Нортон.

Королівські ВПС опублікували фотографію одного з перехоплених літаків ВМФ РФ з бортовим номером RF-34057.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна за 28.11.2020: Окупанти 9 разів порушили «тишу», втрат і поранень немає

За даними британських військових, було зафіксовано два російські літаки Tу-142, які перебували в міжнародному повітряному просторі поблизу Сполученого Королівства.

"Щоб протистояти цій провокаційній діяльності та знизити ризики, пов'язані з польотами російських військових літаків у цьому жвавому районі міжнародного повітряного простору, "Тайфуни" ВПС Великої Британії уважно стежили за діями російських військових літаків", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що інші країни-члени НАТО також піднімали в повітря винищувачі сил швидкого реагування для взаємодії в стеженні за російськими військовими літаками.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити