image
 |  2 9 Серпня 2019 | 12:35

Будівельна галузь Волині зросла на 19%

У січні–червні цього року підприємствами Волинської області вироблено будівельної продукції на суму 748,4 млн.грн, що на 18,7% більше порівняно з відповідним періодом минулого року і склало майже 724 грн на одну особу.   

На будівельних підприємствах області у січні–червні 2019 року працювало 4,1 тис. осіб (2,5% зайнятих в економіці і соціальній сфері області). Середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника порівняно з

таким же періодом торік збільшилась на 31,3% і становила 8475 грн.

У минулому році прийнято в експлуатацію 371,3 тис.м2 загальної площі житлових будівель нового будівництва, що на 20,4% більше порівняно з 2017 року. У розрахунку на 1000 осіб в середньому припадало 359 м2 загальної площі введеного житла (в Україні – 206 м2). За цим показником Волинь посіла 3 місце в державі.

Також здано в експлуатацію загальноосвітній навчальний заклад у с.Вербка Ковельського району, центр розвитку і дозвілля у селі Люб'язь Любешівського району, акушерсько-гінекологічний корпус Волинського обласного перинатального центру, школу-дитячий садок у м.Луцьку та дитячий садок у смт Ратне. Прийнято в експлуатацію потужності з виробництва конструкцій будівельних дерев’яних та виробів столярних й теслярських, будівлі офісні та торговельні тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі Міноборони хоче збудувати гуртожиток для військових у сквері – люди проти

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити