image
 |  2 7 Жовтня 2019 | 13:24

Будуть економити: лучанам наразі вмикати опалення не будуть

Від сьогодні в Луцьку опалення включать у лікувальні заклади міста, будинок маляти та пологовий будинок.

Про це у мережі Фейсбук повідомив перший заступник Луцького голови Григорій Недопад.

Посадовець заявив, що зазвичай опалювальний сезон розпочинається тоді, коли середньодобова температура опускається нижче 8 градусів протягом трьох діб. Станом на сьогодні ми вже маємо такий показник у Луцьку – середня добова температура за останніх три доби становить менше шести градусів.

Отож, у Луцьку включать у лікувальні заклади міста, будинок маляти та пологовий будинок.

Вмикати опалення лучанам не будуть, адже зі слів Григорія Недопада, синоптики прогнозують незабаром потепління – орієнтовно за два дні температура стрімко зросте.

«Тому, вмикати опалення перед потеплінням недоцільно, адже опалення квартир при різкому потеплінні дасть значно гірший ефект для самопочуття людей, ніж пониження температури», - коментує посадовець Луцькради.

Наразі, за словами виконувача обов’язків керівника ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський, підприємство готове до початку опалювального сезону. У дев’яти котельнях підготовчі роботи перебувають на стадії завершення. А отже, теплом Луцьк буде забезпечено одразу після відповідного розпорядження.

Читайте також: Вандали розтрощили ліхтарі біля Замку Любарта (ВІДЕО)

«Традиційно, частина лучан хочуть, щоб тепло увімкнули вже, однак інші мешканці міста, зацікавлені в економії на опаленні, звертаються із проханнями не поспішати з початком опалювального сезону», - йдеться у дописі Григорія Недопада.

Нагадаємо, що сьогодні опалення подали до закладів освіти та медицини у місті Ковелі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити