image
 |  205 16 Грудня 2023 | 20:19

Будуть проводити тренінги: у Володимирі розформували добровольче формування

У Володимирі розформували добровольче формування, його члени мають намір проводити тренінги для мешканців громади  із підготовки населення до національного спротиву, проводячи, зокрема, навчання із домедичної допомоги та мінної безпеки.

Про це на пресконференції для журналістів місцевих ЗМІ розповів засновник місцевого ДФТГ Віктор Лавренюк.

На початку зустрічі Віктор Лавренюк нагадав присутнім про повноваження ДФТГ, а також про те, як створювалось добровольче формування у нашій громаді.

Так, подібний воєнізований підрозділ створюється з метою виконання заходів оборони у межах певної територіальної громади. У Володимирі ДФТГ №1 було створене із кількох сотень добровольців, які з тих чи інших причин отримали відмову у військкоматі на службу в ЗСУ у лютому 2022 року.

Ініціатором створення ДФТГ став керівник муніципальної варти Володимира, у минулому військовослужбовець Віктор Лавренюк, а очолив формування підприємець Віталій Савлук.

Спершу добровольців залучали до несення служби на блокпостах, а також до патрулювання міста та охорони об’єктів критичної інфраструктури. Згодом на ДФТГ були покладені додаткові повноваження, серед яких проведення підготовки цивільного населення до національного спротиву (у 2022 році таке навчання у громаді пройшли майже 900 осіб).

Завдяки налагодженій співпраці із командуванням 14-ї ОМБр особовий склад ДФТГ регулярно проходив навчання на полігоні, де відпрацьовував практичні стрільби. Ці навички стали у пригоді 19-м бійцям, які згодом поповнили лави ЗСУ.

«Вважаю, що наше добровольче формування, до складу якого останнім часом входило майже 40 бійців, сповна виконувало усі покладені на нього обов’язки. Однак командування сил територіальної оборони прийняло рішення провести оптимізацію, розформувавши Володимирське ДФТМГ. Цей наказ ми, звісно, виконали, здали усю зброю та інші матеріальні засоби, проте на цьому не припиняємо свою діяльність», – підкреслив Віктор Лавренюк.

Наразі уже колишні бійці ДФТГ мають намір продовжувати працювати на добровольчих засадах, організовуючи навчальні заходи та тренінги із підготовки населення до національного спротиву, проводячи, зокрема, навчання із домедичної допомоги та мінної безпеки.

Віктор Лавренюк розповів, що інструктори ДФТГ працюватимуть згідно з планом, який затвердить міський голова і мають намір, окрім проведення навчань, займатись і соціальними питаннями, опікуючись родинами бійців. Наразі думають над створенням окремої організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний нагородив військовослужбовицю з Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити