image
 |  7 4 Жовтня 2023 | 10:53

Бюджет Волинської області у 2024 році може втратити до пів мільярда гривень

У разі реалізації намірів уряду Дениса Шмигаля позбавити місцеві бюджети ПДФО з військових та силових структур, бюджет Волинської області у 2024 році може втратити близько пів мільярда гривень.

Про це власкору «ВолиньUA» повідомили у департаменті фінансів Волинської ОДА.

Як відомо, Кабмін планує з 1 жовтня 2023 року почати зарахування податку на доходи фізичних осіб від оподаткування доходів у вигляді грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу до державного бюджету.

За рахунок зазначеного виду надходжень у 2023 році забезпечується близько третини витрат загального фонду обласного бюджету Волинської області без урахування трансфертів. Зокрема, надходження ПДФО з грошового забезпечення за 9 місяців 2023 року склали 403,4 млн гривень.

Якщо уряд прийме таке рішення, то розрахункові втрати надходжень обласного бюджету у наступному році складуть близько пів мільярда гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волинському військкоматі - новий керівник

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити