image
 |  7 12 Жовтня 2021 | 19:43

Бурштин в Україні видобуватимуть законно

Уряд схвалив законопроєкти, що врегулюють питання видобутку бурштину.

Про це повідомляють на сайті Урядового порталу.

Відповідно до нових норм закону впровадять тимчасовий мораторій на вивезення необробленого бурштину за кордон. На додаток, усі земельні питання з доступу до покладів бурштину будуть врегульовані, а низка дублюючих та архаїчних погоджень, такі як гірничий відвід, дозвіл на зняття родючого шару – ліквідовані. 

За недотримання вимог рекультивації землі введуть сувору відповідальність: за незаконне видобування корисних копалин – кримінальну, а за порушення встановлених законодавством обов’язкових вимог щодо видобутку корисних копалин – адміністративну.

За новими правилами запровадять єдиний дозвіл на розвідку з правом видобування на 5 років на ділянки до 10 га із визначенням початкової вартості продажу на аукціоні. Крім того, знизять ставку рентної плати за видобування бурштину з 25% до 15%. До того, 30% рентної плати спрямовуватимуть на користь місцевих громад (ОТГ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обшуки на Волині: у чоловіка виявили зброю та бурштин (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити