image
 |  7 18 Жовтня 2019 | 17:23

Бути чи не бути Камінь-Каширському повіту?

На Волині нині триває активне обговорення нового адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня області. Волинська ОДА направила в Міністерство рохвитку громад та територій, відповідні пропозиції щодо формування чотирьох районів – Луцького, Володимир-Волинського, Ковельського та Камінь-Каширського. Натомість, у вищезгаданому відомстві пропонували виокремити лише три (без Камінь-Каширського).

Про це інформує прес-служба Волинського регіонального відділення Асоціації міст України.

Є й ще один момент: за центр можливого четвертого Північного повіту Волині нині активно «воюють» Камінь-Каширський та Маневицький райони і в кожного з них є свої сильні сторони.

Зважаючи на серйозність питання в Камені-Каширському зібрали сесію районної ради, ще депутати, представники громадськості обговорили питання майбутнього адмінтерустрою Волині. На неї з виїзною консультацією запросили консультанта з правових питань Асоціації міст України Валентина Малиновського, який працює в Офісі реформ Волинського регіонального відділення АМУ, в межах проєкту «ПУЛЬС», що його АМУ втілює за підтримки USAID.

Під час сесії пан Малиновський розповів присутнім про особливості реформування субрегіонального рівня територіального устрою області.

– Волинська область консолідовано відстоює чотири повіти, – наголосив регіональний консультант Асоціації міст України з правових питань Валентин Малиновський на зустрічі з депутатським корпусом та громадськістю Камінь-Каширщини.

Разом з тим, він переконаний, що враховуючи історичні, демографічні особливості, географічне розташування, інфраструктуру для розміщення органів публічної влади, Камінь-Каширський має всі підстави стати центром повіту. Однак, зі слів фахівця, остаточне рішення в цьому питанні ухвалюватимуть центральні органи держави, як головні суб’єкти цього процесу.

Рішенням сесії Камінь-Каширської райради створено робочу групу, яка формулюватиме переконливі аргументи, аби відстояти Камінь-Каширський район, як центр майбутнього четвертого повіту.

Читайте також: Скандал на Волині: у людей позабирали городи і віддали невідомо кому

Того самого дня голова робочої групи Камінь-Каширської райради з питання майбутнього адміністративно-територіального устрою Волині, Світлана Сидорук, провела перше організаційне засідання групи.

Тож обговорення проєкту адміністративно-територіально устрою Волині триває.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити