image
 |  4 11 Вересня 2019 | 16:38

Частину ОТГ можуть приєднати до Луцька

Частину з уже сформованих ОТГ приєднають до Луцька та інших міст.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" повідомив регіональний консультант Асоціації міст України з правових питань Валентин Малиновський.

"Новий проєкт адміністративно-територіального устрою Волинської області, підготовлений в Мінрегіоні, передбачає існування 44 ОТГ. При цьому у Перспективному плані, затвердженому Кабміном, передбачено 73 ОТГ, з яких уже утворено 51 ОТГ. Це означає, що частина з уже сформованих ОТГ будуть приєднуватися до інших. Передбачається велике укрупнення міст і приєднання до них частини ОТГ, Але тоді треба вносити змінити до законодавчої бази. Бо незрозуміло, на якій підставі буде це приєднання. Деякі громади, особливо ті, які мають на своїй території великі підприємства, не хочуть приєднуватися до Луцька. Думаю, буде певний спротив. Вже зараз до мене телефонують, висловлюють побоювання", - зазначив Валентин Малиновський.

Читайте також: Скандал навколо Центрального ринку у Луцьку: підприємці б'ють на сполох

Водночас, він підтвердив, що новий проєкт передбачає приєднання до Луцька усіх навколишніх громад, крім Княгининівської та Липинської.

«Частина вже існуючих громад може приєднатися до Луцька і без проєкту цілком добровільно. Бо деякі вже виявляють таке бажання. З іншими буде не так просто», - додав консультант Асоціації міст України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити