image
 |  0 27 Липня 2021 | 20:15

«Чемодан, вокзал, Pосія»! Суд у Литві відмовив у розгляді апеляції Шарія, йому доведеться залишити ЄС, – Фейгін

Суд у Литві відмовив блогеру Анатолію Шарію в апеляції на рішення, яким його позбавили статусу біженця. Тепер йому доведеться покинути Європейський Союз.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL» з посиланням на Twitter юриста Марка Фейгіна.

За словами юриста, Шарій намагався оскаржити рішення литовського департаменту міграції.

«Після відмови він має залишити ЄС», – підкреслив Фейгін.

Також юрист анонсував, що до кінця серпня за його заявою в ЄС почнуть розслідування проти блогера. Йдеться про «відмивання грошей, отриманих від російської влади злочинним шляхом», а також про «придбання на ці кошти нерухомості в Іспанії». Він запевнив, що відповідна перевірка вже ведеться.

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що Литва позбавила Шарія статусу біженця, а всі його документи було анульовано.

Як повідомляв OBOZREVATEL, в Україні проти «Партії Шарія» почали розслідування. Воно стосується відмивання доходів, ухилення від сплати податків і махінацій під час фінансування політичної сили.

Самого Шарія також повідомлено про підозру відразу за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звільнив Хомчака з посади Головнокомандувача ЗСУ і відпpавив у РНБО

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити