image
 |  4 6 Червня 2023 | 14:18

Ченців Московського патріархату зобовʼязали за три дні залишити частину Києво-Печерської лаври

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» завершила свою роботу та підписала з заповідником необхідні документи. Виявили порушення вимог законодавства з боку Свято-Успенської Києво-Печерської лаври (чоловічого монастиря) Української православної церкви.

Про це повідомила пресслужба МКІП, - пише ВолиньUA.

Відповідно до рекомендацій комісії та на підставі розпорядження Кабінету міністрів, заповідник вислав вимогу про невідкладне звільнення та повернення всіх культових будівель й іншого майна, що є державною власністю. Загалом йдеться про 79 об’єктів.

Заповідник направив ченцям УПЦ (МП) акт приймання-передачі держмайна у трьох примірниках - очікують підписання протягом трьох робочих днів з дня отримання. Також користувачу майна надіслали вимогу передати у розпорядження заповідника ключі від замків і дверей до всіх об’єктів.

У Мінкультури наголосили, що у разі відмови Лаври обіцяють звернутися до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вода біжить широким потоком: вражаючі відео зі зруйнованої окупантами Каховської ГЕС

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити