image
 |  0 20 Травня 2021 | 08:32

Чеpговий освітній скандал: у підручнику з української мови для 10 класу виявили посилання на порносайт

Автор підручника української мови для 10 класу, який опинився в епіцентрі справжнього секс-скандалу, Олександр Авраменко відреагував на інцидент. Мовознавець назвав ситуацію прикрим непорозумінням і вже вжив законних заходів.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. Автор зазначив, що видавництво «Грамота», що випустило підручник, ще два дні тому звернуло увагу Кіберполіції на «дивний баг» посилання.

«Але віз і нині там. Державна бюрократична машина спить... Обіцяють розглянути наш лист протягом 10 днів... Сьогодні звернулися до департаменту швидкого реагування», – вказав мовознавець.

Авраменко додав, що непристойна ситуація виникла через те, що у вересні 2020-го сайт Новомиргородського району змінили на порносайт. Новоспечений інтернет-ресурс для дорослих залишив собі назву колишнього сайту Новомиргорода.

Зазначимо, що тираж підручника Авраменко датується 2018 роком. Посилання, яке переводить на ресурс «18+», наводиться не тільки в друкованій, але й електронній версії підручника.

«Сподіваємося, державні органи захистять учнів і все освітнє суспільство, заблокувавши сайт розпусти», – підсумував філолог.

Нагадаємо, ролик із доказом нібито помилки редакторів опублікував у соцмережі TikTok школяр із псевдонімом toxacheep. Він звернув увагу на посилання, зазначене в одному із завдань на 189-й сторінці. У коментарях під постом школярі припустили, що редактори могли припуститися помилки в одній букві на посиланні: Novom y rgorod.com – сайт міста, а Novom і rgorod – сайт із забороненим контентом. Дійсно, в інтернеті існують обидва сайти.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

Восени 2020 року в ще одному підручнику з української мови та читання розмістили рекламу мінеральної води й кафе.

А в підручнику з історії України для учнів 8-х класів, який незабаром може з'явитися в школах, написали, що «Росія заснувала Одесу, Дніпро, Сімферополь і Севастополь».

Таку пропаганду «русского міра» виявили і в підручниках з історії України для 9-х та 10-х класів: там надрукували карти України без окупованого Росією Криму.

Тим часом у підручнику «Захист Вітчизни» для 10 класу автори проілюстрували інформацію про ВСУ фотографією з російськими військовими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти схвалило до друку підручник з історії України з пропагандою «русского міра» (ВІДЕО, ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити