image
 |  4 24 Січня 2022 | 08:42

Через агресію проти України Держдеп закликав громадян США не їхати в Росію

Державний департамент Сполучених Штатів не рекомендує американцям подорожувати Росією через агресію щодо України та поширення COVID-19.

Про це йдеться в рекомендаціях Держдепу США.

Громадянам США не радять відвідувати Росію — "через:

— напруженість на кордоні з Україною,

— можливість переслідування громадян США,

— обмежені можливості посольства надавати допомогу громадянам США в Росії,

— COVID-19 та пов’язані з цим обмеження,

— тероризм,

— довільне застосування місцевого законодавства".

Крім того, зазначають у Держдепі, "по всій Росії існує потенційна можливість переслідувань щодо іноземців, у тому числі через норми, спрямовані саме проти іноземців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий луцький бізнесмен будуватиме ресторан замість будинку?

Також у відомстві США не радять своїм громадянам "подорожувати наземним транспортом з Росії в Україну" через непередбачувану ситуацію на кордоні.

У Держдепі нагадали, що громадян США в Росії "безпідставно допитували", "заарештували за фальшивими звинуваченнями", щодо них відкривали "сумнівні кримінальні провадження", їх судили без "надання доказів".

Як нагадує "УП", також 24 січня Державний департамент Сполучених Штатів дав дозвіл на добровільний від’їзд державних службовців США та зобов’язав виїхати членів їхніх родин із посольства у Києві.

Як ідеться в заяві, Держдепартамент ухвалив рішення дозволити виїзд із дипломатичної місії в Україні, "як особливу пересторогу через постійні зусилля Росії з дестабілізації країни та підриву безпеки громадян України й інших осіб, які відвідують Україну або проживають в Україні".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити