image
 |  4 20 Червня 2023 | 16:16

Через борги за воду у Володимирі людям заблокували банківські рахунки

Близько сотні банківських рахунків абонентів КП «Володимирводоканал» заблоковано через борги перед підприємством. Насамперед це стосується абонентів, стосовно яких вже винесено рішення про примусове стягнення заборгованості.

Про це інформує КП "Володимирводоканал".

 Водоканал неодноразово звертався до боржників з проханням розрахуватися за послуги, навіть пропонував реструктуризацію боргу, однак ті вперто ігнорували звернення. А з початком повномасштабного вторгнення деякі свідомо перестали платити, сподіваючись, що війна все спише.

 З 6 травня набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану", який повернув арешти коштів на банківських рахунках боржників, тимчасово припинені на початку війни. Тобто, банківські установи блокуватимуть кошти на рахунках боржників за комунальні послуги. Розблокувати їх можна за умови сплати боргу за надані послуги.

 Є випадки, коли люди за тих чи інших обставин не проживали у помешканні, і не повідомили про це комунальну установу, а оплата за послуги нараховувалась. У зв’язку із цим виник борг. Щоб таких ситуацій не виникало, перед тим, як змінити місце проживання, потрібно звернутися із заявою про припинення нарахування на період непроживання. Але якщо вже така ситуація склалася, для того, аби абонентський відділ мав змогу здійснити перерахунок, абонент зобов’язаний надати документ, що підтверджує фактичне місце проживання. Це стосується як фізичних, так і юридичних осіб.

  Водоканал завжди йде на зустріч своїм споживачам, враховуючи ситуації, пов’язані з фінансовим становищем, і пропонує реструктуризацію боргу. Якщо ми хочемо жити в країні з економікою, що процвітає, маємо нести відповідальність за свої дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі насмітили полуницею

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити