image
 |  232 13 Червня 2024 | 08:54

Через кордон на Волині півсотні разів намагалися переправити наркотичні речовини

За січень-травень 2024 року через кордон у Волинській області 49 раз намагалися переправити наркотичні речовини.

Про це інформує Волинська митниця, - пише ВолиньUA.

За 5 місяців цього року посадовими особами Волинської митниці було виявлено 134 правопорушення, які містили ознаки злочинів.

Найбільше повідомлень припало на статтю 201-2 Кримінального Кодексу (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги). Волинські митники у цьому періоді викрили 55 таких фактів.

Щодо боєприпасів, вибухових речовин, спецзасобів і товарів військового призначення, за 5 місяців було виявлено 7 фактів незаконного переміщення цих товарів. З незаконного обігу вилучено 24 одиниці холодної зброї, 1 пневмопістолет, 28 набоїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова громади на Волині зберігає майже мільйон гривень: що ще у декларації

Також зафіксовано 49 випадків незаконного переміщення через кордон наркотичних та психотропних речовин, прекурсорів. Це - вдвічі більше, ніж у такому ж періоді минулого року. З незаконного обігу вилучено пів кілограма, 10 ампул, 6 тисяч пігулок наркотичних засобів, 3 літри та 5 ампул психотропних речовин, 206 таблеток прекурсорів. Здебільшого, попередньо такі злочини кваліфікувались за ст. 309 Кримінального кодексу (незаконне перевезення без мети збуту).

Майже усі виявлення відбулись за допомогою службових собак митниці. Наразі за кількістю спрацювань лідирує Діна - лабрадор ретрівер, навчена на пошук наркотиків та зброї.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити