image
 |  7 28 Січня 2019 | 10:57

Через оголошення недовіри голові Іваничівської РДА депутатів райради викликають на допити

З «подачі» голови Волинської ОДА Олександра Савченка слідчими відділення місцевої поліції проводяться допити депутатів Іваничівської районної ради, працівників виконавчого апарату. Чи не щодня з початку року депутати та працівника виконавчого апарату дають пояснення, свідчення. А причина проста – рішення районної ради «Про висловлення недовіри голові РДА Л.Кревській».

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова Іваничівської районної ради, член ВО «Свобода» Андрій Бадзюнь.

«Схоже, Олександр Савченко нагнітає розвиток цих подій. Адже саме він написав листа на ім’я начальника ГУ Нацполіції у Волинській області, аби знайти підстави визнати рішення депутатів про недовіру голові РДА незаконним. Та законне воно, ЗАКОННЕ, вмотивоване і обгрунтоване. Адже таке рішення приймається уже вдруге депутатським корпусом, і викликане воно неадекватною поведінкою самої Лілії Кревської. Мало того, що чиновниця дозволяє собі обзивати депутатів райради лайливими та образливими словами, вона, як вважають ці ж депутати, демонструє цілковиту бездарність і бездіяльність щодо виконання делегованих районною радою повноважень», – йдеться в дописі.

Зі слів Андрія Бадзюня, на жаль, чиновниця зовсім не вболіває за Іваничівський район і його жителів, залучення інвестицій, створення нових робочих місць, а лише займається самопіаром. Головне, як вона каже: «картинка», де обов’язково має бути Кревська. Вона не гребує сама телефонувати депутатам районної ради перед сесією і в ультимативній формі «радить»: або ж не з’являтися на засідання сесії взагалі, або ж голосувати за ті чи інші рішення, лише за її особистою вказівкою.

«Тим самим вона вчиняє тиск на депутатів і намагається вплинути на хід голосування. Хоча, згідно із Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», ніхто не має права в будь-якій формі впливати на депутата та членів його сім’ї. Але ситуація, що склалася, свідчить про протилежне. І виклики на допити депутатів та працівників виконавчого апарату ради – не що інше, як посилення тиску на депутатів, тепер уже – із залученням працівників правоохоронних органів», – вважають в Іваничівській районній раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Іваничівської райради не дозволили голові РДА Кревській сидіти у президії

«У зв’язку з цим, вимагаю від голови Волинської ОДА вжити заходів щодо припинення тиску на орган місцевого самоврядування і не займатися, простими словами кажучи, дрібним шантажем та не шукати порушень там, де їх немає, а поважати право депутатів органу місцевого самоврядування мати власну думку і чітко дотримуватись Законів України, у даному випадку – ст. 118 Конституції України», – резюмує Андрій Бадзюнь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити