image
 |  2 29 Листопада 2020 | 19:42

Через смерті під апаратами ШВЛ на Львівщині перевірять лікарні по всій Україні

Через трагедію в лікарні на Львівщині, де через вимкнення електропостачання померли двоє пацієнтів, які перебували на ШВЛ, у лікарнях по всій країні будуть проведені перевірки обладнання.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на своїй сторінці в мережі Facebook.

"На місце терміново направлено комісію, щоб з’ясувати всі обставини. Також перевірки обладнання будуть проведені в усіх лікарнях по всій країні", - йдеться в дописі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Жовкві через відключення світла у реанімації померло двоє «ковідних» під апаратами ШВЛ

Степанов зазначив, що після вимкнення електропостачання в лікарні Жовкви лікарі боролися за життя двох пацієнтів, які до цього перебували на апараті штучної вентиляції легень, за допомогою мішка Амбу, проте врятувати їх не вдалося.

Водночас лікарня, де це сталося, забезпечена аварійним дизель-генератором, який не переключався автоматично.

Степанов заявив, що такі ситуації є неприпустимими.

Нагадаємо, що 27 листопада у Жовкві на Львівщині через відсутність електропостачання у реанімації місцевої лікарні померло двоє людей, що були підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко, коментуючи інцидент, заявив:

"Будемо розбиратися та робити кадрові висновки, зокрема й на рівні райдержадміністрації".

У свою чергу, голова ЛОДА Максим Козицький повідомив, що ініціює подання про звільнення голови Жовківської РДА, а перед Жовківською районною радою ініціює звільнення головного лікаря медичного закладу. Також департаментом охорони здоров’я ЛОДА розпочато службову перевірку щодо дій медичних працівників Жовківської ЦРЛ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗЕ-боти зажадали локдауну та дефолту Укpаїни! Ще «одобpямс-опpос» на підході

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити