image
 |  4 17 Березня 2023 | 12:21

Через війну в Україні росія втрачає вплив в інших пострадянських державах

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) проаналізували ситуацію з перекиданням російських військ з інших пострадянських країн в Україну і прийшли до висновку, що в цих державах РФ "втратить військовий вплив".

Про це пише ISW.

Передислокація Росією елементів своїх так званих "миротворчих сил" з Нагірного Карабаху в Україну підриває вплив Росії на Вірменію, – зазначається у звіті.

Аналітики нагадують, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звинуватив Азербайджан у підготовці до нової широкомасштабної атаки на Нагірний Карабах.

Пашинян заявив, що "Вірменія повинна звернутися до Ради Безпеки ООН, якщо Російська Федерація не зможе підтримати перемир'я у Нагірному Карабасі за договором від 9 листопада 2020 року".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ССО відмінусували роту ворога і БПЛА у Бахмуті

Експерти заявляють, що так звані "миротворчі сили" Росії в Нагірному Карабасі, найімовірніше, не мають достатньої чисельності. Адже російські військові передислокували підрозділи 15-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади – єдиної російської миротворчої бригади – з Нагірного Карабаху в Україну в березні 2022 року.

"Росія, ймовірно, втратить військовий вплив в інших пострадянських державах, оскільки Москва передислокувала елементи постійно дислокованих російських військ з російських баз у Киргизстані, окупованій Грузії (Абхазії та Південній Осетії) і Таджикистані для участі в бойових діях в Україні".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити