image
 |  14 14 Квітня 2023 | 11:22

Через Волинську митницю хотіли провезти контрабанду кави (ФОТО)

На Волинській та Одеській митниці виявили незаконне переміщення в Україну кавових зерен.

Про це інформує Державна митна служба України, - пише ВолиньUA.

Митницею проведено аналіз митного оформлення вантажу «кава несмажена» бразильського та індійського походження на адресу однієї з українських компаній – імпортерів.

За результатами опрацювання документів, отриманих від митних органів Німеччини, встановлено факт подання до митного контролю документів, що містять неправдиві відомості щодо відправника та одержувача товару.

Так, під час перетину митного кордону в зоні діяльності Одеської та Волинської митниць Координаційно-моніторинговою митницею затримано два транспортних засоби, що переміщували в Україну товар «кава несмажена» загальною вагою 38 784 кг, вартістю 112 704 доларів США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закривав справу за хабар: луцького суддю позбавили довічних виплат

За даним фактом складено 2 протоколи про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України із подальшим вилученням предмету правопорушення.

Наразі триває перевірка інших аналогічних переміщень та в подальшому Координаційно-моніторинговою митницею будуть складені протоколи про порушення митних правил на загальну суму понад 28,5 млн грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити