image
 |  9 30 Березня 2023 | 18:13

Через Волинську митницю завезли понад 300 тисяч тонн гуманітарної допомоги

Через Волинь в Україну уже ввезено понад 300 тисяч тонн благодійних вантажів.

Про це інформує Волинська митниця, - пише ВолиньUA.

З початку цього року до загального обсягу оформленої волинськими митниками гуманітарної допомоги додалося ще майже 60 тисяч тонн, серед яких - 3521 транспортний засіб.

Таким чином, через Волинь в Україну уже ввезено понад 300 тисяч тонн благодійних вантажів. Здебільшого, це - продукти харчування, одяг, засоби гігієни, медикаменти та ліки, військове обладнання, БПЛА цивільного призначення, 15211 одиниць транспорту.

Нагадаємо, митне оформлення таких вантажів відбувається відповідно до вимог Постанови КМУ № 174 від 1 березня 2022 року, що регулює питання пропуску гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану. Пропуск здійснюється у місці перетину митного кордону України за декларативним принципом шляхом подання в паперовій або електронній формі спрощеної декларації, заповненої особою, що перевозить відповідний товар, без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погуляйко закриває частину "Пунктів незламності"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити