image
 |  5 22 Травня 2019 | 18:10

Через жорстоке побиття прихильників ПЦУ на Волині відкрили два кримінальні провадження

За фактами жорсткого побиття людей поблизу храму в селі Четвертня Маневицького району відкриті та розслідуються два кримінальні провадження.

Про це повідомив на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода», перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик.

Зі слів Олександра Пирожика, після його депутатського звернення у правоохоронні органи Волині кримінальні провадження відкрили за фактами нанесення тілесних ушкоджень обом потерпілим прихильникам Православної церкви України.

«ВолиньUA» нагадує, що ганебні факти побиття людей фанатиками Московського патріархату мали місце на третій день Великодня, 30 квітня 2019 року, поблизу церкви в селі Четвертня. Це сталося після того, як на загальних зборах села переважна більшість мешканців села Четвертня заявили про свій вихід із підпорядкування УПЦ (Московського патріархату) та перехід у лоно Православної церкви України. У результаті інциденту поблизу храму постраждали двоє прихильників ПЦУ - 63-річний Микола Підвальний та 70-річний Василь Довган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Припинили побиття тільки після вигуку «Хватить, він вже готовий», – Пирожик про інцидент у Четвертні

Депутат-свободівець також додає, що про це його повідомили в Прокуратурі Волинської області, яка на його прохання здійснює прокурорський супровід справи.

У повідомленні також значиться, що у провадженнях вживаються заходи, спрямовані на повне та всебічне з`ясування обставин вчинення кримінальних правопорушень, виконуються доручення слідчого, надані в порядку ст. 40 КПК України, щодо встановлення очевидців вчинення вказаних кримінальних правопорушень, проведення інших слідчих (розшукових) дій.

Процесуальне керівництво у провадженнях доручили забезпечувати Маневицькій місцевій прокуратурі.

«Продовжуватиму й надалі тримати цю резонансну справу під особистим контролем...» – пише Пирожик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще три парафії на Волині возз’єдналися з ПЦУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити