image
 |  128 17 Січня 2020 | 13:09

Черговий «лохотрон»: лучани отримують «щасливу купюру»

Луцьком шириться новий напівлегальний лохотрон: у поштових скриньках, примірниках волинських газет жителі міста знаходять яскраві конвертики із зображенням 500-гривневої купюри, так звана «щаслива купюра».

Про це ВолиньUA повідомили читачі.

Усередині – заклик перевірити щасливу купюру та отримати 576 тисяч гривень. Для цього потрібно стерти захисне покриття і співставити номер під ним і кодом, який нанесений на конверті.

Стираємо. Так і є, стаємо саме тим щасливчиком, у якого номер банкноти збігається із «щасливим унікальним кодом». Ось і за 2 хвилини стаємо переможцями.

Чи справді це так?

Насправді кожен конверт, який отримують лучани, має такий же самий код. Правда, це ще не означає, що ви стали переможцем, чи отримаєте цю суму коштів.

Знизу папірця, маленькими буквами пишеться, що це всього-навсього маркетингова акція («щаслива купюар»), яку проводить ТОВ «Ультра Торг», зареєстрована в Києві 23.04.2015 року на ЧЕКУНОВА МИКИТУ ВІКТОРОВИЧА. Розмір статутного капіталу – 1 тисяча гривень.

Основний вид діяльності «Дослідження кон'юнктури ринку та виявлення громадської думки».

Дзвінки за вказаним номером дійсно є безкоштовними, але це не означає, що вам принесуть гарантовані півмільйона гривень.

Телефонуємо. Далі за цим номером вас реєструють і обіцяють вислати за домашньою адресою, якийсь лист. Для чого це? Де мій приз? Нічого не пояснюють. А все просто: за вказаною адросою Вам висилають каталог товарів. Далі вам доведеться купити якийсь непотріб на суму не менше 359 гривень. З того моменту ви - переможець!

Організатори лохотрону перестрахувались на випадок судових позовів, невидимим шрифтом вони зазначають, що термін «переможець», то розуміється клієнт, який бере участь у маркетинговому досліджені, якому направлений комплект інформаційно-рекламних матеріалів і який відтепер має право брати участь в акції і претендувати на грошові призи. Правда  і грошові призи значно менші, ніж вказані у конверті. А розиграші ніби проводитимуться у червні 2020 року.

Тому не факт, що ви виграєте гроші, а за непотріб, який вас змушують купувати, ви віддаєте свої власні кошти.

Також організатори лохотрону запевняють, що із повним текстом правил можна ознайомитися на сайті https://www.ultratorq.com. Правда сайт весь англомовний, тому щоб пошукати ті правила, доведеться добряче посидіти на сайті.

Дивує зовсім інше, що друковані волинські ЗМІ, «Укрпошта» поширюють листівки лохотрона, який вводить в оману людей. Схожі листи розповсюджуються практично по всій Україні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити